Lekker in je vel

Met z’n allen leggen we de lat vaak hoog en ervaren we een gevoel van ‘moeten presteren’. Hoewel de een daar makkelijker mee om gaat dan de ander, lijkt het soms een constante zoektocht om werk en privé in balans te krijgen/houden. 

Lekker kunnen werken biedt verschillende vormen van persoonlijke begeleiding om medewerkers de gewenste verandering in werk en leven te laten maken.

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden maar het moet voorwaarts worden geleefd (Soren Kierkegaard)

Coaching

Leven is het meervoud van lef: Het kost lef om je hart te volgen, te doen wat echt bij je past en te zijn wie je ten diepste bent. Door verschillende factoren laten we ons soms van ons pad brengen en het vergt lef en inspanning om daar weer bij terug te komen.

Naast het optimale uit jezelf halen, draait het leven -en vaak ook het gezin – gewoon door. Alle ballen in de lucht houden kan al een hele uitdaging zijn. Levensvragen, de behoefte aan (positieve) verandering en vastgrijpen wat echt belangrijk voor iemand is, verdwijnen al snel naar de achtergrond. Gevolg is dat medewerkers ook op het werk niet lekker in hun vel komen te zitten. 

Persoonlijke coaching kan zowel voor de werkgever als de medewerker een werkend middel zijn om de situatie aan te pakken en iemand weer op het juiste spoor te zetten.

Psychische klachten

Medewerkers kunnen te maken krijgen met de grote thema’s van het leven: ziekte, verlies, verdriet, eenzaamheid en andere ingrijpende gebeurtenissen. Dit kan ons functioneren beïnvloeden of kan leiden tot langdurig verzuim. Zowel werknemer als werkgever zijn daar niet bij gebaat. 

Coaching en ondersteuning bij psychische klachten blijkt geen overbodige luxe. Niet alleen vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap, maar ook om (nog!) verder ziekteverzuim te voorkomen kan het zinvol zijn om hier tijdig ondersteuning in te zoeken. 

Stress / burn-out

Uitval van medewerkers door burn-out of het ervaren van (te)veel stress is voor veel organisaties een ingewikkeld en belangrijk thema. Hoe ga je om met medewerkers die (dreigen te) uitvallen? Hoe heb je oog voor de medewerker en hoe voorkom je langdurige uitval?

Onze begeleiding & interventies zijn erop gericht de medewerker weer lekker te kunnen laten werken op een manier die bij hem of haar past en die zorgt voor duurzame inzetbaarheid.  

Persoonlijk ontwikkeltraject

Medewerkers kunnen het gevoel hebben niet lekker in hun vel te zitten zonder de vinger op de zere plek te kunnen leggen. Een behoefte aan ontwikkeling en vooruitgang maar niet zo goed weten welke kant op of hoe dit aan te pakken.  Ook vanuit organisaties kan deze behoefte richting een medewerker bestaan. 

Onze persoonlijke ontwikkeltrajecten zijn trajecten op maat samengesteld waarbij er vaak 1 op 1 gewerkt wordt aan zowel persoonlijke ontwikkeling (bijv. Talenten-motivatie-analyse) als aan het verbeteren van concrete (communicatieve) vaardigheden.

Vitaliteit & levensstijl

Lekker in je vel zitten hangt niet alleen samen met mentale weerbaarheid en ontwikkeling. Uiteraard is voor iedere medewerker een gezonde levensstijl (voeding/beweging) helpend om lekker in je vel te zitten. 

Echter, niet iedere medewerker is zelf in staat om een gezondere levensstijl vorm te geven. Verschillende redenen kunnen oorzaak zijn van een ongezonde manier van leven die de inzetbaarheid van de medewerker negatief beïnvloedt. 

Onze vitaliteitscoach begeleidt medewerkers bij het aanpakken van een ongezonde levensstijl. Adviezen en begeleiding bij voeding en beweging zijn hierin belangrijke pijlers. 

Wij bieden hulp

De coaching of begeleiding die wij bieden kan zinvol zijn bij de volgende vraagstukken: